1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Waarom werkt de GGD met blauwe en oranje stickers?

Vanaf maandag 15 februari wordt AstraZeneca ook in Gelderland-Midden op vaccinatielocaties Papendal en Ede gebruikt. Dat betekent dat er op één locatie met meerdere vaccins wordt gewerkt. Als bezoeker krijg je bij aankomst een blauwe (AstraZeneca) of oranje (Pfizer) sticker, zodat je de juiste vaccinatieroute volgt. 


AstraZeneca is beschikbaar voor het vaccineren van zorgmedewerkers in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen die in januari nog geen vaccin kregen. Zorgmedewerkers in de klinische medisch specialistische revalidatie, gehandicaptenzorg en wijkverpleging en Wmo-ondersteuning worden ook door de GGD met AstraZeneca gevaccineerd. 

 

Blauwe of oranje sticker voor bezoekers
Omdat we op één locatie nu zowel Pzifer als AstraZeneca vaccineren, zijn de logistieke processen geheel gescheiden ingericht met aparte mengtafels en vaccinatielijnen. Om ervoor te zorgen dat je als bezoeker makkelijk de weg vindt, hebben de verschillende vaccinatielijnen hun eigen kleur gekregen. Bij aankomst krijg je een blauwe of oranje sticker op je uitnodiging geplakt. Aan de hand van die kleur volg je jouw eigen vaccinatieroute.

 

'Zo weten we zeker dat je het juiste vaccin ontvangt'

Projectleider Vaccineren Ruud Koers: "Bij binnenkomst vragen we mensen om hun uitnodiging plus ingevulde gezondheidsverklaring. Sinds kort checkt onze medewerker ook van iedere bezoeker nog een keer extra de leeftijd. Want AstraZeneca gebruiken we alleen voor mensen tot 64 jaar en zo weten we zeker dat iedereen het juiste vaccin ontvangt."

 

blauw_2048.

 

 

oranje_3321.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.