1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Controles vervoer medewerkers VION

In opdracht van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland werden vanochtend rondom de Duitse grens, in Zevenaar, Velp, Scherpenzeel, Groenlo en Apeldoorn controles op bedrijfsvoertuigen en busjes uitgevoerd. Daarbij is geconstateerd dat het vervoer van personeel van VION veilig en verantwoord verliep in lijn met de coronamaatregelen. Wel is een enkele boete uitgedeeld, maar dat was niet VION-gerelateerd. Dit betrof de bouwsector. Aanvullende maatregelen zijn op dit moment niet nodig. De beide veiligheidsregio’s blijven de komende tijd steekproefsgewijs controles uitvoeren op al het vervoer van medewerkers. Ton Heerts voorzitter van de VNOG: “Het is aan VION om nu het vertrouwen te herstellen door aantoonbaar dagelijks verantwoordelijkheid te nemen.”

 

Naar aanleiding van de coronabesmettingen onder medewerkers van VION in Scherpenzeel, Apeldoorn en Groenlo moest de directie van VION uiterlijk 27 mei om middernacht aan de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland schriftelijk bevestigen dat met onmiddellijke ingang en aantoonbaar wordt voldaan aan afspraken die eerder waren gemaakt met de veiligheidsregio om de verspreiding van corona onder medewerkers te bestrijden. Dat is gebeurd met een schriftelijke garantie van VION.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.