1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Corona-testlocatie in Nijkerk geopend

De zevende corona-testlocatie van GGD Gelderland-Midden is maandag geopend in Nijkerk. Burgemeester Gerard Renkema en wethouder Harke Dijksterhuis van de gemeente Nijkerk waren aanwezig bij de opening van de testlocatie in het Hart van Holland. 

 

Corona-teststraat in Nijkerk geopend Door manager Maatschappelijke Zorg Ellen van Hees en medewerkers van de testlocatie werden Renkema en Dijksterhuis meegenomen in hoe het testen gaat. Aan de Berencamperweg 12 in Nijkerk starten 2 testlijnen om 260 testen per dag af te nemen. De testlocatie in Nijkerk is de tweede nieuwe locatie van deze maand in onze regio. Begin november openden we in Elst ook een testlocatie. Halverwege december openen we samen met GGD Gelderland-Zuid een XL-testlocatie in Lent. 

 

'We gebruiken elkaars deskundigheid'

Bij het opbouwen en inrichten van de testlocatie in Nijkerk is samengewerkt met evenementenlocatie Hart van Holland. Zoals vaker schakelen we de hulp in van organisaties die door de coronacrisis minder of geen werk hebben. Onze Directeur Publieke Gezondheid Henk Bril spreekt van een win-winsituatie: “De GGD is goed in medische aangelegenheden, zoals het afnemen van coronatesten. De evenementenbranche weet heel goed hoe je een locatie moet inrichten. Zo maken wij gebruik van elkaars deskundigheid.”

 

Dichtbij, betrouwbaar, gratis en snel

Met zeven testlocaties en de naderende opening van de XL-teststraat is de testcapaciteit in onze regio enorm toegenomen. Onze inwoners kunnen zich dichtbij betrouwbaar, gratis en snel laten testen. Dat kan op testlocaties in Arnhem, Barneveld, Ede, Elst, Velp, Wageningen en nu dus ook in Nijkerk.

 

Afspraak maken?

Bijvoorbeeld op de nieuwe locatie in Nijkerk? Bel dan de landelijke afsprakenlijn 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl. Houd burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Op onze speciale pagina over corona staat meer informatie klaar over testen.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.