1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Corona-testlocatie Zevenaar geopend

In Zevenaar is donderdag 14 januari een nieuwe corona-testlocatie geopend voor inwoners van Gelderland-Midden. Op de plek van de Huisartsenpost bij het ziekenhuis (adres: Hunneveldweg 14 B) kunnen ook mensen uit de Liemers zich nu dichtbij snel, gratis en betrouwbaar laten testen bij de GGD. 

 

Tijdens werkdagen zijn twee testlijnen geopend om 260 testen per dag af te nemen. Alle inwoners met coronaklachten kunnen terecht op de nieuwe testlocatie. Heb je klachten? Maak dan een afspraak via de landelijke afsprakenlijn 0800-1202 óf online via coronatest.nl (houd je DigiD bij de hand). 

 

Snel en dichtbij testen 

De gemeente Zevenaar en GGD Gelderland-Midden vinden het belangrijk dat inwoners van de Liemers in hun directe omgeving getest worden op het coronavirus. Burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Belinda Elfrink hebben al een kijkje genomen op de nieuwe testlocatie. Ze zijn ervan overtuigd dat de gezamenlijke aanpak bijdraagt aan de regionale coronabestrijding.  

 

"Het is heel goed dat hier nu een makkelijk bereikbare teststraat is", zegt burgemeester van Riswijk. "Als inwoners niet ver hoeven te reizen, stimuleren we dat ze zich laten testen. Afstand houden en handen wassen blijven cruciaal. Ook is testen bij klachten van belang. Ik ben blij met de komst van deze testlocatie." 

 

'Goede verdeling testlocaties'

Henk Bril, directeur Publieke Gezondheid/GGD, is blij dat er nu ook een testlocatie is in de Liemers. "Daarmee hebben wij een goede verdeling van testlocaties over ons hele gebied en is het voor iedereen gemakkelijk om via 0800-1202 of coronatest.nl een afspraak te maken om je dicht bij huis te laten testen."

 

Overzicht testen in Gelderland-Midden

Zevenaar is de negende testlocatie in onze regio. Andere locaties voor Gelderland-Midden zijn in Ede, Elst (gemeente Overbetuwe), Barneveld, Arnhem, Nijkerk, Velp (gemeente Rheden) en Wageningen. En natuurlijk de L-testlocatie tussen Arnhem en Nijmegen, die wij samen hebben met GGD Gelderland-Zuid.
 
 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.