1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Defensie slaat voor brandbestrijding een calamiteitenput op de Veluwe

 

put_651

Defensie heeft een 78 meter diepe calamiteitenput geslagen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een project waarvan zowel de Brandweer Gelderland-Midden, het Nationaal Park en Defensie profiteren.

 

Uit de risico-index die de VGGM geruime tijd geleden uitvoerde, kwam naar voren dat onder andere een deel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe een risicogebied is voor wat betreft onbeheersbare natuurbranden. Een calamiteitenput kan een oplossing bieden om te voorkomen dat een natuurbrand zich uitbreidt tot een onbeheersbare brand. De calamiteitenput is 78 meter diep en kan van 50 meter diepte gedurende vier uur 90.000 liter water per uur oppompen.

Defensie heeft deze calamiteitenput geslagen. Zij hebben een speciaal boordetachement, gespecialiseerd in het slaan van putten. Voor hen is het belangrijk dat zij, om hun vaardigheden te onderhouden, geregeld nieuwe putten slaan. Dit is met recht een win-winsituatie.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.