1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Geef griep geen kans

 

Geef griep geen kansHet is weer tijd voor de jaarlijkse griepprik. Geef griep geen kans! Help mee met het voorkomen van griep in uw woon- en/of werkomgeving. Dit kan door u te laten vaccineren tegen de griep, bij uw huisarts of bedrijfsarts.

 

Waarom een griepprik?

  • U beschermt uzelf tegen griep. 
  • U beschermt anderen tegen de griep. Want: als u zelf geen griep krijgt, kunt u andere, kwetsbare, mensen ook niet besmetten. Bijvoorbeeld uw ouders of de mensen waar u voor uw werk voor zorgt.
  • Als u, ondanks de griepprik, toch nog griep krijgt, is het ziekteverloop vaak minder heftig. Ook heeft u minder kans op gevaarlijke complicaties van griep.

Wie krijgen een oproep voor gratis vaccineren?
60-plussers en jongere mensen uit risicogroepen krijgen een oproep voor de griepprik. Tot de risicogroepen horen bijvoorbeeld hartpatiënten en mensen met longziekten of diabetes. Vaccineren kan bij uw huisarts of bedrijfsarts.

Geen oproep en werkzaam in de zorg?
Bent u werkzaam in de zorg, of komt u in aanraking met kwetsbare mensen? Dan is het aan te raden om een griepprik te halen. Want als u zelf geen griep krijgt, besmet u ook geen andere mensen. Informeer bij uw werkgever of huisarts naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over griep en de griepprik?


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.