1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Geen nood bij brand wint innovatieprijs

Het project Geen nood bij brand! Veiligheid in de zorg heeft op 22 april 2010 de innovatieprijs brandveiligheid 2010 gewonnen. De prijs is uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres. SBR, het kennisplatform voor de bouw, schrijft de prijs jaarlijks uit voor het meest vernieuwende idee van risicobenadering voor brandveiligheid in de bouwwereld.

 

 

Het winnende project is opgezet door de brandweer van Hulpverlening Gelderland Midden, Siza Dorp Groep en de Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving. Het project is gerealiseerd om veiligheidbewustwording in zorginstellingen te kunnen verbeteren. Hierbij is het uitgangspunt dat brandweer, zorginstelling en cliënt tijdens een veiligheidsexpeditie samen kijken of een gebouw brandveilig is. De bevindingen worden verwerkt in de E-learningmodule van NIVEO Zorg. Deze module is toegespitst op die betreffende zorginstelling waarmee medewerkers en cliënten zelf kunnen leren hoe de veiligheid verbeterd kan worden. Brandweerofficier Jan Kuyvenhoven, van Hulpverlening Gelderland Midden: “We geven inzicht in de risico’s in plaats van dat we als brandweer in uniform binnenwandelen, technische tekorten constateren en dreigen met een boete als de problemen niet worden opgelost.”

 

De jury gaf aan dat ‘Geen nood bij brand’ de innovatieprijs heeft gewonnen, omdat het project niet vanuit regels, maar vanuit risicodenken is gerealiseerd. Daarnaast vond de jury het sterk dat het project laat zien dat men niet alleen op technisch vlak kan innoveren, maar juist ook op het component ‘mens’.

 

Voor meer informatie: www.geennoodbijbrand.nl

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.