1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Geuronderzoek Renkum/Heelsum afgerond

Op maandag 4 januari stopt het onderzoek naar geurhinder in Renkum en Heelsum. In juli 2019 startten GGD Gelderland-Midden en Omgevingsdienst Regio Arnhem in Renkum en Heelsum met een geuronderzoek. Dat deden zij in opdracht van provincie Gelderland en gemeente Renkum. De aanleiding voor het onderzoek was de geuroverlast die inwoners van gemeente Renkum ervaren door de activiteiten van papierfabriek Parenco.

 

Resultaten

Tijdens het onderzoek hebben ruim 100 inwoners van Renkum en Heelsum via een geurhinderapp informatie doorgegeven over de geurhinder die zij ervaren. De komende tijd gaat de GGD aan de slag om die informatie te analyseren. De resultaten verwerken we in een rapport. We verwachten dat we dat in maart 2021 klaar hebben. Het rapport met de resultaten van de geurhinderapp komt op de website van de GGD en op de website van de gemeente Renkum.

 

Hoe nu verder?

Er lopen nog verschillende andere onderzoeken naar de geurbelasting in Renkum. Bijvoorbeeld de metingen met de elektronische neuzen en het onderzoek door de snuffelploegen. We verwachten dat de resultaten daarvan in de loop van 2021 beschikbaar komen. Alle resultaten samen geven ons hopelijk meer inzicht in de ervaren geurhinder, de geurbelasting en de mogelijke oorzaken en oplossingen. Alle rapporten komen op de website van de gemeente Renkum te staan.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.