1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Gezondheid en leefstijl van jongeren in beeld!

 

In oktober en november 2019 houdt GGD Gelderland-Midden een onderzoek onder leerlingen van klas 2 en 4 van een aantal scholen voor het Voortgezet Onderwijs in de regio Gelderland-Midden, de Gezondheidsmonitor Jeugd 2019. Leerlingen worden krijgen vragen over gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd en school.

 

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van leerlingen in klas 2 en 4 van het Voortgezet Onderwijs. De gezondheidsmonitor Jeugd wordt eens in de vier jaar uitgevoerd door alle GGD’en in Nederland. Met de resultaten van dit onderzoek wordt beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van leerlingen te bevorderen. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren namelijk beter op school!

 

Hoe verloopt het onderzoek?

Tijdens een lesuur op school vullen leerlingen uit de klassen 2 en 4 een vragenlijst in via internet. Een docent begeleidt (eventueel samen met een medewerker van de GGD) de afname van het onderzoek.

  • De leerlingen ontvangen op school een willekeurige inlogcode waarmee ze bij de vragenlijst op internet kunnen.
  • De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd en school.
  • De resultaten van de gezondheidsmonitor jeugd worden op groepsniveau in het voorjaar van 2020 gepubliceerd.

Deelname
Zowel ouders/verzorgers als leerlingen krijgen enkele weken voor het onderzoek alle benodigde informatie over het onderzoek. De deelname aan het onderzoek is vrijwillig. De antwoorden van de leerlingen worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt.

 

Vragen?
Heeft u vragen over dit onderzoek of wilt u meer informatie over de Gezondheidsmonitor Jeugd, dan kunt u contact opnemen met een onderzoeker van de GGD via onderzoek@vggm.nl en/of 088 355 56 52 of kijk bij ‘veel gestelde vragen’.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.