1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

GGD test niet voor reis Duitsland

Voor een bezoek aan Duitsland is sinds kort een negatieve coronatest nodig. Zo'n negatieve testuitslag is al nodig als je maar heel even de grens overgaat. Deze negatieve testuitslag kun je niét via de GGD krijgen. Wij testen alléén mensen die klachten hebben of in contact zijn geweest met iemand die corona heeft.

 

De GGD’s testen dus niet voor een COVID-vrij verklaring, zoals die nu door Duitsland verplicht zijn gesteld. Hiervoor moet je naar een commerciële testlocatie. De test is daar niet gratis. Je betaalt er dan dus zelf voor.

 

Waarom scherpt Duitsland de inreiseisen aan?
Vanwege het hoge aantal besmettingen in Nederland heeft de overheid in Duitsland besloten om aanvullende maatregelen te nemen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

 

Op 6 april 2021 is Nederland geclassificeerd als een gebied met hoge besmettingen. Dat gebeurt wanneer er in 7 dagen over een langere periode meer dan 200 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners worden aangetroffen. Deze drempel wordt in Nederland overschreden.

 

Duitsland scherpt deze regels niet voor niks aan. Het dringende advies blijft daarom: werk waar het kan zoveel mogelijk thuis en reis niet.

 

Wat verandert er precies als ik naar Duitsland moet?
Bij het noodzakelijk inreizen geldt de verplichting voor iedereen boven de 6 jaar om een negatief testresultaatbij zich te hebben. Dit negatieve resultaat mag niet ouder zijn dan 48 uur vanaf de uitslag. Geldige tests zijn PCR-tests, antigeen (snel)tests en mogelijk ook de zelftests onder supervisie, inclusief een testcertificaat.

 

Er geldt ook een aanmeldplicht voor de reis naar Duitsland. Aanmelden kun je doen via het formulier op www.einreiseanmeldung.de. Uitzonderingen gelden voor onder andere een doorreis en een verblijf tot 24 uur.
Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.