1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

GGD’en regio Oost vragen aandacht voor liefde, relaties en seks

 

In de weken rondom Valentijnsdag geven de verschillende GGD’en in de regio Oost[1] jongeren en de liefde extra aandacht. Op verschillende ROC’s  en bij verschillende jongerencentra worden rozen uitgedeeld en kunnen jongeren meedoen aan een prijsvraag. Ook wordt informatie gegeven over de landelijke website www.sense.info waarvan nu ook een mobiele versie beschikbaar is. De actie moet jongeren er van bewust maken dat liefde, seks en relaties iets moois zijn en vooral positief benaderd moeten worden.

 

Goede informatie is belangrijk

Uit grootschalig onderzoek van Soa Aids Nederland en Rutgers WPF, seks onder je 25e, blijkt dat de kennis over seks onder jongeren nog flink te wensen over laat. Zo weet  40% van de jongeren bijvoorbeeld niet dat een meisje ook zwanger kan worden als een jongen bij geslachtgemeenschap niet klaarkomt. 37% van de jongen en 29% van de meisjes denken dat ze minder snel hiv en soa oplopen als ze zich goed wassen. En 32% van de jongens en 24% van de meisjes weten niet dat er soa zijn waar ze onvruchtbaar van kunnen worden. Veel jongeren blijken bovendien nog niet te weten waar ze terecht kunnen met hun vragen.

 

Informatie makkelijk en snel te vinden

Sinds kort is de mobiele versie van de landelijke site van sense te bekijken op je smartphone: m.sense.info. Hierdoor kunnen jongeren nog makkelijker aan correcte informatie over hun lichaam, liefde, relaties en seks komen. Ook vinden zij op de website informatie over het seksualiteitsspreekuur bij de GGD bij hen in de buurt, waar jongeren terecht kunnen voor een persoonlijk gesprek.

Om deze website meer bekendheid te geven onder jongeren is een prijsvraag gelanceerd. Door een aantal vragen op www.sense.info te beantwoorden, maken jongeren kans op een IPad.

 

Wie doen mee in Gelderland-Midden?

In de regio van GGD Gelderland-Midden doen zowel ROC A12 (locaties Ede en Velp) en ROC RijnIJssel (locaties de Pasvorm in Arnhem en Zevenaar) mee met de actie. Daarnaast zijn in deze regio ook een aantal jongerencentra betrokken: de jongerencentra van Rijnstad, Welzijn Rijnwaarden en Carion, het Jeugd- en jongerencentrum Chill-out in Nijkerk en het Jongeren Informatie Punt Duiven.

 


[1]GGD Rivierenland, GGD Regio Nijmegen, GGD Noord en Oost Gelderland , GGD Gelderland-Midden, GGD IJsselland en GGD Twente


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.