1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Groot gaslek Arnhem snel onder controle

 

Op de kruising Johan de Wittlaan-Boulevard Heuvelink in Arnhem was vrijdagochtend 24 januari een groot gaslek ontstaan door werkzaamheden. Het ging om een hogedrukleiding van Liander. Rond 10.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd en zijn direct de toegangswegen afgezet. Twee uur later was alles onder controle. Er is niemand gewond geraakt.

 

De brandweer was zeer snel ter plaatse en schaalde direct op naar GRIP1. Tientallen hulpverleners hadden de handen vol om mensen te waarschuwen en de wegen af te sluiten tot op 150 meter van het lek. Twee panden zijn ontruimd en de bewoners zijn opgevangen in het stadhuis. De altijd drukke weg van en naar de wijk Presikhaaf was afgesloten. Het verkeer werd omgeleid en ook de trolley stond stil. De bovenleidingen waren afgekoppeld om eventueel vonkgevaar te voorkomen.

 

De weersomstandigheden waren gunstig, windstil. Het gas floot recht omhoog. De brandweer is metingen blijven verrichten. Even later was een gaslucht te ruiken, maar accuut gevaar was er niet.

Liander had rond 11.30 uur het gas van de leiding en een half uur later werd het gebied weer vrijgegeven. Er is geen afsluiting van gas geweest bij omwonenden.In de middag wordt het lek daadwerkelijk gerepareerd door Liander. De buurt is hierover geinformeerd door de gemeente Arnhem.   


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.