1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Iedereen kan tuberculose krijgen, maar niemand hoeft er aan te sterven

Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Vrijdag 24 maart - op Wereld Stop Tuberculose Dag – vragen KNCV Tuberculosefonds en de GGD’en extra aandacht voor deze ziekte die nog altijd onvoorstelbaar veel slachtoffers maakt. Elke dag sterven wereldwijd bijna 5.000 mensen aan tuberculose. Onnodig, dat maakt het zo ontzettend wrang.
 

Tuberculose is een mondiaal gezondheidsprobleem.  Iedereen kan tuberculose krijgen. De ziekte maakt geen onderscheid in leeftijd, geslacht, sociale status of nationaliteit. Maar als we patiënten actief opsporen, snel de juiste diagnose stellen en op de juiste manier behandelen, hoeft níemand aan tuberculose te sterven.

 

In Nederland is de verspreiding van tuberculose goed onder controle dankzij een goedwerkend systeem van tbc-opsporing en –behandeling. Maar in een tijdperk waarin mensen migreren en over de hele wereld reizen, blijft een goedwerkende en effectieve bestrijding van de grensoverschijdende ziekte hard nodig.

 

Laat hier je stem horen voor een wereld zonder tuberculose.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.