1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Landelijke regelgeving lockdown

Voorzitter Ahmed Marcouch van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden wil een hart onder de riem steken van alle inwoners. 

 

Landelijke regelgeving lockdown
Sinds de invoering van de Tijdelijk Wet maatregelen COVID-19 wordt alle regelgeving rondom COVID-19 geregeld door landelijke wetten en ministeriele regelingen. Dat betekent dat er geen lokale noodverordeningen meer nodig zijn.

 

Beste mensen

Vreselijk, maar minimaal contact is nu het enige wat erop zit bij de landelijke lockdown t/m 19 januari. De toegang tot de zorg komt in gevaar, ook voor andere levensgevaarlijke ziektes en ook in onze regio Gelderland-Midden. Vrijwel alles is nu dicht. Wel kunnen wij eten kopen, boeken halen bij de bieb, naar de dokter, apotheek en tandarts.  Hou de moed erin, het buurthuis blijft open en voor ouders met een vitaal beroep ook de kinderopvang. Maak er het beste van, het onderwijs gaat online, maar wij kunnen wel naar buiten met een metgezel, juist ook voor buitensport. En thuis mogen wij twee mensen ontvangen - met kerst drie.  We moeten hier doorheen en onze GGD maakt zich op voor de vaccinaties.

Blijf op elkaar letten!

 

Hartelijke groet,
Ahmed Marcouch, voorzitter VGGM.

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.