1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Marcouch bezoekt BCO-team GGD

Het virus komt in Gelderland-Midden weer goed in het vizier. Dat constateert Ahmed Marcouch, voorzitter van onze veiligheidsregio, die een bezoek bracht aan het bron- en contact onderzoeksteam bij de GGD in Arnhem.   

 

De voorzitter van onze veiligheidsregio dankte, samen met directeur GGD Henk Bril, elke aanwezige medewerker persoonlijk voor de tomeloze inzet om de samenleving te behoeden voor het virus; van de mensen op de bellijn en de BCO’ers tot aan de mensen van de administratie en de teststraat. 


De onderzoekers van de GGD hebben wat meer tijd om positief geteste personen op te bellen om de contacten door te nemen, zag voorzitter VGGM Ahmed Marcouch op hun werkplek. 

Wie heeft u de afgelopen dagen langer dan een kwartier van dichtbij gezien, vragen bijna 200 zogenoemde BCO’ers aan de telefoon. En vooral ook: waar? Want steeds als een onderzoeker van de GGD een bron van het virus vindt, kan de GGD een brandhaard stoppen. Marcouch: “Het werkt weer dankzij voortdurende uitbreiding van het aantal medewerkers dat bron- en contactonderzoek doet, maar vooral ook dankzij het verlaagde aantal contacten van de positief geteste mensen, sinds de aangescherpte maatregelen.”

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.