1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Naar de World Pride? Laat je vaccineren!

 

Van 23 juni tot en met 2 juli 2017 vindt in Madrid (Spanje) de World Pride plaats. Ga je daarheen? Laat je dan vaccineren tegen het hepatitis A-virus. De hepatitis A-uitbraak in Europa bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) is namelijk nog steeds gaande. Spanje is één van de meest getroffen landen.

 

Vaccineren
MSM die van plan zijn om de World Pride te bezoeken, adviseren we een afspraak te maken op het reizigersspreekuur om zich tegen hepatitis A te vaccineren en zich te laten informeren over deze besmettelijke leverontsteking en de risico’s.

 

Maak een afspraak bij het reizigersspreekuur

 

Wat is hepatitis A?

Hepatitis A is een leverontsteking die veroorzaakt wordt door het hepatitis A-virus. Mensen raken besmet met het virus door (seksueel) contact met zieken of door het eten en drinken van besmet voedsel. Door jezelf te laten vaccineren kan je de ziekte voorkomen. In Nederland zijn er tussen juli 2016 en mei 2017 in totaal 59 MSM met een hepatitis A-infectie gemeld.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.