1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Noodverordening 14 oktober 2020

Vanaf 14 oktober 22:00 uur is een nieuwe noodverordening van kracht in de regio Gelderland-Midden. In deze noodverordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet op 13 oktober bekend maakte.

 

Voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden Ahmed Marcouch: "De noodverordening per 14 oktober vertaalt voor regio Gelderland-Midden de landelijke maatregelen. Missie; het aantal sociale contacten zo sterk terugbrengen, dat wij het virus weer kunnen opsporen in de bron- en contactonderzoeken. Door het beperken van de sociale contacten brengen we ook het aantal besmettingen omlaag. Zo roepen we het coronavirus een halt toe. Daarom deze vier weken helaas geen horeca, geen teamsport, geen evenementen, geen alcoholverkoop in de avond, geen koopavond en geen grote gezelschappen. Gelukkig wel winkels en scholen, bibliotheken en weekmarkten, sportclubs en tickets voor musea en theaters. Dit is een gedeeltelijke lockdown waarmee wij een hele lockdown willen voorkomen."

 

Bekijk de nieuwe noodverordening.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.