1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Noodverordening 29 september

Vanaf 29 september 18.00 uur is de nieuwe noodverordening van kracht in de Regio Gelderland Midden. In deze nieuwe verordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet afkondigde op 28 september.

 

Voorzitter van de veiligheidsregio Ahmed Marcouch: “Deze weken kregen veel te veel mensen in onze regio corona onder de leden, blijkt uit verontrustend snel oplopende cijfer. Nieuwe maatregelen helpen ons deze dreiging af te weren zonder dat wij terecht komen in een desastreuze lock down die ons als bevolking eenzaam en arm maakt. Komende weken moeten we daarom ons sociale leven jammer genoeg drastisch inperken. Beroerd, maar als wij elkaar steunen, werkt het."

De nieuwe noodverordening vindt u hier.

 

De belangrijkste veranderingen ten opzichte van de huidige noodverordening zijn onder meer:

⁃ Voor samenkomsten geldt binnen een maximum van 30 personen, voor buiten is dit 40, uitgezonderd onder meer uitvaarten, detailhandel en scholen.

⁃ Voor gezelschappen geldt voor binnen en buiten een maximum van 4 personen.

⁃ Werk thuis tenzij het niet anders kan

⁃ Vanaf 21.00 uur mogen in de horeca geen nieuwe bezoekers worden toegelaten, sluiting uiterlijk om 22.00 uur.

 

Voor vijftien gemeenten

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden behartigt de belangen van vijftien gemeenten en hun inwoners op het gebied van brandweer en volksgezondheid. In dit gebied wonen ongeveer 670.000 inwoners.

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden werkt in opdracht van de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.