1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Oorzaak brand Zevenaar waarschijnlijk technisch mankement

 

Op 17 februari woedde er een grote brand aan de Kostschoollaan in Zevenaar. Het team Brandonderzoek van Gelderland-Midden deed de afgelopen dagen  onderzoek  naar de oorzaak van en het brandverloop bij deze brand. Het onderzoek wijst uit dat waarschijnlijk een technisch mankement oorzaak was van de brand.

 

Het brandonderzoek bestond uit/heeft zich beperkt tot gesprekken met betrokkenen en het bestuderen van beeldmateriaal van bewoners, omwonenden en mediabedrijven. Uitgebreid technisch onderzoek was niet veilig uit te voeren omdat het gebouw gedeeltelijk is ingestort. Wel is in het pand onderzocht hoe de brand zich vanuit het appartement door het gebouw  heeft verspreid.

Uit het onderzoek is met name op basis van beeldmateriaal een ontstaansgebied naar voren gekomen. Samen met het verhaal van de bewoner heeft dit tot de conclusie  geleid dat een technische mankement de meest aannemelijke brandoorzaak is.

Vanwege het instortingsgevaar zal noch door de brandweer noch door de verzekeraars nader technisch onderzoek gedaan worden naar de exacte oorzaak van de brand. 

 

Omdat de brand veel impact had in de buurt, organiseerden de gemeente Zevenaar en de brandweer een ‘voorlichtingsbijeenkomst na brand’. De toelichting en uitleg van het ‘verloop van de brand’ bleek op deze bijeenkomst van grote waarde.

 

Over brandonderzoek
Brandweer Gelderland-Midden voert brandonderzoek uit om te leren van incidenten.
Het levert informatie op over oorzaken van brand, het brandverloop, menselijk gedrag bij brand maar ook de werking van brandpreventieve voorzieningen.
Het brandverloop kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij de evaluatie van de inzet door de brandweer.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.