1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Ouderenmishandeling meld het

Je zorgen maken om iemand is niet fijn. Helemaal niet als die zorgen gaan over huiselijk geweld. Maar, wat is er eigenlijk aan de hand? Is het wel aan jou om iets te doen? Ja. Juist jij kunt helpen. Want ook als je twijfelt, kun je iets doen. Dus kijk naar de signalen waar je op kunt letten, praat erover en vraag om hulp.

 

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) hebben samen met Veilig Thuis een campagne rond Huiselijk Geweld en Ouderenmishandeling ontwikkeld. Dit is een vervolg op de campagne tegen kindermishandeling begin dit jaar. In de campagne komen verschillende vormen van huiselijk geweld naar voren.

De campagne is een doorontwikkeling van de eerdere campagne: Een veilig thuis, daar maak je je toch sterk voor? In die huidige campagne staat het in actie laten komen van de omstander centraal. De campagne wil omstanders laten weten dat zij een verschil kunnen maken bij vermoedens van huiselijk geweld of ouderenmishandeling, ondanks de vele twijfels die zij hierbij vaak ervaren. De aanpak van huiselijk geweld en ouderenmishandeling is immers iets van ons allen. 

 

Het tegengaan van financieel misbruik bij ouderen centraal staat. Deze vorm van misbruik valt ook onder ouderenmishandeling. Met de lancering van de campagne start ook het uitzenden van de tv-commercials op televisie. Daarnaast is een nieuwe website in de lucht: www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.
Melden van een vermoeden van ouderenmishandeling kan altijd bij Veilig Thuis 0800 2000.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.