1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Vaccineren start eerder: 15 januari

In Gelderland-Midden starten we drie dagen eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers: vrijdag 15 in plaats van maandag 18 januari. Hart voor Brabant verricht op woensdag 6 januari in Veghel de aftrap. Op vrijdag 8 januari volgen Rotterdam en Utrecht.

 

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, zegt André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

 

Startdatum per regio

  • 6 januari > Hart voor Brabant
  • 8 januari > Rotterdam en Utrecht
  • 11 januari > Amsterdam, Drenthe en Haaglanden
  • 15 januari > Vaccinaties in heel Nederland

Drukte verwacht bij start afspraken maken voor vaccinatie

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen bellen* om een afspraak te maken voor de corona-vaccinatie. Gedurende de dag worden 2.000 mensen ingezet om afspraken te maken. Toch kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn en de wachttijden langer zijn. Kom je er niet doorheen, bel dan op een rustiger moment opnieuw, zoals rond lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur geopend. 

 

* Het telefoonnummer voor dit landelijke callcenter vinden de zorgverleners in de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie, die ze van hun werkgever ontvangen.

 

‘Indien nodig kunnen wij in een veel hoger tempo prikken’

Onze projectleider vaccineren Ruud Koers heeft in De Gelderlander een interview gegeven in aanloop naar het vaccineren van 380.000 mensen in onze regio. “De voorbereiding verloopt prima. Voor ons is dit niet nieuw. Wij zijn gewend te vaccineren.”

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.