1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Testlijnen voor zorg en onderwijs

Het zorg- en onderwijspersoneel krijgt vanaf 21 september voorrang bij het testen op het coronavirus. In Velp en Ede kunnen zij in de regio Gelderland-Midden terecht. Vanaf 7:30 uur ’s ochtends kunnen mensen bellen met het nieuwe coronatest prioriteitsnummer 0800-8101.

 

Via het landelijk nummer krijgen zij - net zoals iedereen- te horen waar ze zo snel mogelijk terecht kunnen. GGD Gelderland-Midden heeft drie lijnen beschikbaar gemaakt en kan 120 mensen per dag testen. In Velp zijn twee lijnen open en in Ede een lijn op bepaalde tijden van de dag.

Het zorg- en onderwijspersoneel (werkzaam in het (speciaal) basisonderwijs en (speciaal) voortgezet onderwij) moet zich op twee momenten identificeren en aantonen dat hij/zij in de zorg werkt of in het onderwijs. Aan de telefoon bij aanmelding en bij de teststraat wordt om een bewijs gevraagd. 

 

Leidinggevende

De medewerker in de zorg en in het onderwijs meldt zich bij de leidinggevende op het moment dat zij/hij corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft. Wat die klachten zijn, lees je hier. De leidinggevende kijkt of de medewerker in aanmerking komt voor prioriteit of de medewerker checkt dat zelf op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zorgmedewerkers-en-docenten-testen-op-corona. Daarna belt hij/zij de testlijn.


Uitslag

Na afname van de test, is het streven dat de medewerker nog dezelfde dag de uitslag ontvangt. De medewerker kan zelf de uitslag inzien op www.coronatest.nl, hiervoor is een DigiD nodig. Als de medewerker geen DigiD heeft, wordt hij/zij gebeld met de uitslag. Bij een positieve testuitslag wordt de medewerker altijd gebeld door de GGD en wordt het bron- en contactonderzoek direct opgestart.

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.