1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Tweede corona-teststraat in Ede

Op woensdag 6 mei opent de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden een tweede teststraat bij bioscoop Pathé in Ede. Zorgprofessionals (buiten het ziekenhuispersoneel) met corona- klachten kunnen zich al enige tijd laten testen in de teststraat bij het Gelredome in Arnhem.

 

Personeel in het basisonderwijs, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers kunnen zich vanaf 6 mei laten testen als zij klachten hebben. Met de inzet van twee teststraten in de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden kan de GGD tegemoet komen aan de verwachte toenemende vraag naar testen.

Burgemeester Verhulst van Ede: “De locatie in Ede is dichterbij voor mensen die in het westelijk deel van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden wonen en goed bereikbaar vanaf de A12. En zo is er ruimte om meer groepen te testen.”

 

Veilig werken

Voorzitter Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden, Ahmed Marcouch: “Nu de kinderen weer aan het sporten zijn, de basisscholen en kinderopvang weer opengaan op 11 mei, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook de leerkrachten, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers veilig kunnen werken. Als ze klachten hebben, moet snel duidelijk zijn of ze besmet zijn of niet. Dan kunnen ze, als ze gezond zijn, met een gerust hart aan het werk. Mooi dat we daarom bij Pathé in Ede een nieuwe teststraat mogen inrichten. Zo komen we samen stapje voor stapje verder in de strijd tegen het coronavirus.”

 

Aparte ingang

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn blij dat we Pathé Ede belangeloos beschikbaar kunnen stellen als testcentrum. De testruimte heeft een eigen in- en uitgang en is volledig apart te betreden van de bioscoopzalen. Ook is er een eigen parkeergelegenheid. Wanneer onze bioscoop weer opengaat, kruisen testers en bezoekers elkaar dus niet. Met het beschikbaar stellen van onze locatie in Ede, kunnen wij een maatschappelijke bijdrage leveren aan de strijd tegen corona.”

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.