1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Update corona-ontwikkelingen

Het coronavirus blijft ons dagelijks leven beïnvloeden. Door steeds nieuwe ontwikkelingen, inzichten en adviezen verandert er in de bestrijding van het virus regelmatig wat. Hieronder houden we je kort op de hoogte wat er verandert en waar de laatste betrouwbare informatie staat.

 

Nieuwe inzichten en actualiteiten met betrouwbare informatie van de overheid:

 

Vaccineren tegen corona  

We zijn in Nederland gestart met het geven van coronavaccinaties. GGD Gelderland-Midden begint op vrijdag 15 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers. Van medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging tot en met Wmo-ondersteuning. Dat doen we in sportcentrum Papendal in Arnhem. Daarna gaan we ook andere doelgroepen vaccineren. 

 

  • Landelijk informatiewebsite: www.coronavaccinatie.nl
  • Landelijk informatienummer: 0800-1351. Dit nummer is zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar. 

Coronavaccinatie en zwangerschap 

Nu het vaccineren tegen het coronavirus in Nederland op gang komt, zijn er de nodige vragen over vaccineren en zwangerschap en zwangerschapsplannen. Vragen hierover zijn meer dan terecht. Daarom geeft de overheid je graag duidelijke en betrouwbare adviezen. Bekijk de factsheet coronavacinatie en zwangerschap. Meer weten? Bekijk dan deze RIVM-adviezen.

 

Aangepast testbeleid kinderen onder 13 jaar

De laatste tijd staat de media er bol van: de gemuteerde Britse variant. Deze variant is nog niet volop aanwezig in Nederland, maar we treffen wel alvast de nodige voorzorgsmaatregelen. Eén van deze maatregelen is het aanpassen van het testbeleid van kinderen onder de 13 jaar. Het landelijke testadvies voor deze groep kinderen is aangepast. Het komt er in het kort op neer dat geadviseerd wordt deze groep kinderen bij klachten al eerder te testen. Actuele informatie staat voor je klaar:

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.