1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Vaccinatie meningokokken Duiven

 

Ruim 850 ouders van Duivense jongeren die zich hebben laten vaccineren tegen de meningokokken hebben een brief van de GGD ontvangen. Deze jongeren zijn 11 april gevaccineerd, maar tijdens het klaarmaken van 3 vaccins is waarschijnlijk iets misgegaan.

 

In het kort komt het er op neer dat in die gevallen de vaccinatie alleen fysiologisch zout bevatte, dat is de oplosvloeistof. De poeder met de werkzame stof moet opgelost worden en dat is in die gevallen niet gebeurd. Het incident heeft geen gevolgen voor de gezondheid. Maar de jongeren die het betreft zijn niet beschermd tegen de meningokokkenziekte.

 

We kunnen niet achterhalen welke jongeren het betreft. De GGD vindt het belangrijk dat jongeren goed beschermd zijn tegen de meningokokkenziekte, daarom bieden we ze de gelegenheid om zich nogmaals te laten vaccineren. Twee keer inenten met dit vaccin heeft géén gevolgen voor de gezondheid, zo bevestigt ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Alle ouders van wie de kinderen 11 april in de sporthal Triominos in Duiven zijn geweest, hebben bericht ontvangen.

Hebben ouders of jongeren zelf nog vragen 088 355 60 00 of mail ggd@vggm.nl

Meer info: https://www.rivm.nl/meningokokken

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.