1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Vaccinatie tegen meningokokken

 

In maart, april, mei en juni 2019 krijgen in Gelderland-Midden ruim 37.000 jongeren een vaccinatie. De uitnodiging voor deze meningokokken ACWY-vaccinatie komt in februari en maart 2019. 
 

Dit vaccin is namelijk voor deze groep opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. 

Tieners die geboren zijn in 2001, 2002, 2003, tussen 1 januari en 30 april 2004, of 2005 nodigen wij uit om de prik tegen meningokokken te komen halen. Vind hier het oproepschema.

 

Mensen die buiten het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd willen worden met de meningokokken ACWY-vaccinatie kunnen hiervoor een afspraak maken door te bellen naar: 088 355 5100.

Wat is meningokokkenziekte?

Meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan ernstige ziektebeelden veroorzaken, zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking. Sinds 2015 is er een toename van mensen die ziek worden van meningokokken W. Daarom start het RIVM met een vaccinatie voor peuters en jongeren die beschermt tegen de typen A, C, W en Y.


Het vaccin tegen meningokokken ACWY is sinds 1 mei 2018 ook in het Rijksvaccinatieprogramma opgenomen voor kinderen van 14 maanden.

Zij krijgen dus automatisch de oproep voor vaccinatie.

 

Campagne 'deelditnietmetjevrienden.nl'

 

meningokokken-foto_100
De vaccinatiecampagne richt zich op alle jongeren die geboren zijn tussen 2001 en 2005. Klik hier voor meer informatie.

  

 

 

deel_dit_niet_met_je_vrienden.nl_144Vaccinatie Meningokokken

Bekijk hier wanneer je de prik kunt komen halen: oproepschema's.

   

Hoe kan ik me laten vaccineren als ik buiten het Rijksvaccinatieprogramma val?

GGD Gelderland-Midden heeft ook vaccin beschikbaar voor mensen die buiten het Rijksvaccinatieprogramma om gevaccineerd willen worden. De kosten voor het vaccin en consult zijn dan voor eigen rekening. Als u buiten het Rijksvaccinatieprogramma om gevaccineerd wil worden, dan kunt u een afspraak maken door te bellen naar: 088 355 5100.

  

Vragen

Heb je na het lezen van alle informatie toch nog een vraag over de meningokokkenprik? Neem dan contact op met de GGD.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.