1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Vaccinatielocatie Zevenaar geopend

Sinds dinsdag 6 april is de nieuwe vaccinatielocatie in sporthal Lentemorgen  in Zevenaar in bedrijf. Deze sporthal biedt door de omvang en faciliteiten de mogelijkheid om bij grotere leveringen vaccins grote groepen mensen te vaccineren.

 

Henk Bril, directeur van de GGD Gelderland-Midden, is blij met de nieuwe locatie in Zevenaar. “Het is hier nu nog relatief rustig, maar dat is de stilte voor de storm. De komende tijd komen er aanzienlijk meer vaccins beschikbaar en als GGD zijn we daar nu al klaar voor. Lentemorgen is de vierde vaccinatielocatie in onze regio, waarbij rekening is gehouden met spreiding over de regio. We hebben hier de mogelijkheid om tot wel 3200 mensen per dag te vaccineren, afhankelijk van de levering van vaccins.”

Burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Belinda Elfrink bezochten samen met GGD-directeur Henk Bril de locatie voor een werkbezoek en een gesprek met vaccinatiemedewerkers en vrijwilligers.

Burgemeester Van Riswijk van Zevenaar: “Zevenaar is er klaar voor. Ik hoop dat we nu snel ‘meters kunnen maken’. De GGD-medewerkers op deze locatie wens ik heel veel succes toe.”

opening_zevenaar_klein_1069

 

Door de landelijke vaccinatiestrategie ontvangt de GGD Gelderland-Midden de komende tijd meer vaccins. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit steeds meer locaties in de regio te vaccineren. Tot half mei zal de GGD in totaal zes vaccinatielocaties geopend hebben, verspreid over de regio.

Een uitnodiging om een vaccinatie te halen, komt van het RIVM. In die brief staat een telefoonnummer. Alleen via dat nummer van het landelijk callcenter van het RIVM of de huisarts kan een afspraak gemaakt worden. 

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.