1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Vaccinaties ook voor vakantie dichtbij

De zomervakantie is in zicht. Velen zoeken dan weer de zon op. U misschien ook wel. Maar wist u dat u een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen in landen als Marokko en Turkije, maar ook in landen verder weg zoals Kaapverdië en Indonesië? Een vaccinatie beschermt.

 

Per jaar reizen ongeveer 1,25 miljoen mensen naar een land waar ziekten zoals hepatitis A voorkomen. Bijna 700.000 hiervan reist naar een ‘risicoland dichtbij’, zoals Marokko en Turkije. In deze landen komt ook hepatitis A voor. Daarvan kunt u ziek worden. Uit onderzoek blijkt dat 23% van de reizigers naar een risicoland niet gevaccineerd is voor Hepatitis A. 
 

De prik tegen hepatitis A zit niet in het Rijksvaccinatieprogramma, het is dus geen standaard kinderprik. Kinderen en ook volwassenen kunnen een ziekte zoals hepatitis A gemakkelijk oplopen. Het is een virusziekte. Het virus kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoeken verspreiden. Hierdoor worden meer mensen ziek. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen.


Vergoedingen

Vergoedingen van vaccinaties zitten vaak in het aanvullend pakket. Ongeveer 70% van de reizigers heeft een aanvullend pakket. Kijk even in uw verzekering of u de vaccinaties ook vergoed krijgt.


Meer informatie

Op de website van GGD Reisvaccinaties vindt u per land de aanbevolen en verplichte vaccinaties.

Kijk op de website voor meer informatie over Hepatitis A. Download de app GGDreistmee. Handig als u op reis bent.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.