1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Stichting Veilig Thuis bij VGGM

Moviera en Jeugdbescherming Gelderland hebben met ingang van 1 april 2017 Veilig Thuis Midden-Gelderland overgedragen aan de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). De organisatie gaat voortaan door als Stichting Veilig Thuis Gelderland-Midden.

 

Veilig Thuis ontstond in 2015 uit een samenvoeging van het advies- & meldpunt kindermishandeling en het steunpunt huiselijk geweld. Veilig Thuis Gelderland-Midden valt onder de verantwoordelijkheid van de zestien gemeenten van Gelderland-Midden. Deze gemeenten willen de projectorganisatie die Veilig Thuis tot nu toe was een definitieve organisatiestructuur bieden bij VGGM. Veilig Thuis wordt als zelfstandige stichting onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van VGGM gebracht.

 

Hans van Dalen, Wethouders Volksgezondheid Barneveld over de keuze: “VGGM staat al voor de gezondheid en veiligheid van kinderen en volwassenen. Inhoudelijk is dit dus een mooie combinatie. Veilig Thuis kan in deze omgeving goed tot haar recht komen.”
 

Zelfde taken, zelfde deskundigen
Voor burgers en professionals verandert er vrijwel niets. Met de Veilig Thuis-taken, dragen Moviera en Jeugdbescherming Gelderland namelijk ook het Veilig Thuis-personeel over aan VGGM. Dit betekent dat iedereen nog steeds terecht kan bij Veilig Thuis: het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Bezoek de nieuwe website van Veilig Thuis Gelderland-Midden voor meer informatie: www.veiligthuisgm.nl


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.