1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Veiligheidsregio: na 22.00uur nergens in Gelderland-Midden alcohol te koop in nachtwinkels

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden stelt een verbod in voor de verkoop van alcohol na 22:00uur in nachtwinkels in alle vijftien gemeenten van de regio Gelderland-Midden. Bovendien moeten de nachtwinkels sluiten om 2.00 uur ’s nachts, zoals ook voor de bezorg- en afhaaldiensten is voorgeschreven. 

De aangescherpte maatregelen worden opgenomen in de noodverordening onder artikel 2.6. en gaan vandaag 9 oktober 2020 om 18.00uur in.   

Ahmed Marcouch, voorzitter van de veiligheidsregio: "mijn complimenten voor de wijze waarop de horeca de regels uitvoert. En nu is het tijd  voor een volgende stap om ook bij nachtwinkels de verkoop van alcohol te beëindigen, opdat spontane doch illegale huisfeestjes ontmoedigd worden"

 

Bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) horen 670.000 inwoners in de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.