1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Veiligheidsregio’s vragen minister om aanvullende bevoegdheden

Vandaag hebben de voorzitters van de veiligheidsregio’s Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland minister De Jonge gevraagd om aanvullende maatregelen. Deze maatregelen moeten het voor burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s mogelijk maken om mensen te verplichten om mee te werken aan bron- en contactonderzoek bij (mogelijke) coronabesmetting.


De voorzitters vragen samen met de GGD’en om instrumenten waarmee zij (groepen) besmette personen, verhuurders van wooncomplexen en uitzendbureaus kunnen verplichten tot medewerking aan het bron- en contactonderzoek. Ook afspraken over isolatie en quarantaine zouden opgelegd moeten kunnen worden. 


In het verzoek aan de minister is extra aandacht voor uitzendbureaus en situaties waar onder andere de huisvesting van arbeidsmigranten de bestrijding van corona bemoeilijkt. Aanleiding is besmetting van groepen arbeidsmigranten in beide regio’s. 

 

De voorzitters zien de aanvullende maatregelen graag voor 1 juni in werking treden.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.