1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Vrijwilligers op Papendal bedankt

Op Papendal werken vrijwilligers van het Rode Kruis en EHBO elke dag keihard om het bezoek van mensen aan deze vaccinatielocatie zo veilig en plezierig mogelijk te laten verlopen. Daarom werden ze op vrijdag 5 februari in het zonnetje gezet.

 

Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis, bezocht de vrijwilligers op Papendal samen met burgemeester Ahmed Marcouch en Directeur Publieke Gezondheid Henk Bril. Ze kregen een rondleiding door de vaccinatiestraat en zagen hoe het Rode Kruis vrijwilligers met golfkarren ouderen weer veilig terugbrengen naar hun auto.

 

'Blij met zoveel jonge vrijwilligers'

Burgemeester Marcouch is onder de indruk van de hele operatie en het werk van de vrijwilligers. "Het Rode Kruis is een organisatie die vertrouwen wekt en die mensen samenbrengt door te helpen", zegt Marcouch. "En dat is wat ik hier ook zie. Vrijwilligers die voor ouderen een dag op de vaccinatiestraat een leuk uitje maken door hun vriendelijke ontvangst. Ik ben ook blij dat ik zoveel jonge vrijwilligers zie die dit eervolle werk willen doen." De burgemeester had een leuke verassing voor alle vrijwilligers bij zich.

 

Hulp Rode Kruis en EHBO belangrijk

Ook Van Schaik had lovende woorden over voor alle vrijwilligers: "Het Rode Kruis heeft het hier in Nederland drukker dan ooit. Al onze vrijwilligers zijn al voor een lange tijd actief betrokken bij deze crisis. Daar ben ik erg trots op. We zijn ook actief op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zodat we de komende tijd nog meer mensen en organisaties kunnen bijstaan."

 

Henk Bril ging graag in op die uitnodiging: "We zijn enorm blij met de mensen van het Rode Kruis en de EHBO die GGD Gelderland-Midden helpen bij deze grote en belangrijke operatie."

 

000_967

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.