1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

De roots van Chris Zanen

Corona is al bijna een jaar onder ons. Een jaar waarin GGD Gelderland-Midden veel nieuwe collega’s heeft verwelkomd. Veel collega’s waren tot voor kort in een totaal andere discipline actief. We maken kennis met ze.

 

Dit keer gaan we langs op onze testlocatie in Wageningen. Daar is multimediatalent Chris Zanen (30 jaar) actief. Ooit in de wieg gelegd als historicus, is hij communicatieprofessional geworden. Nu werkt hij als senior swabber. Chris: "Op onze teststraat swabben we tot 200 mensen per dag. Verder ben ik voor de onderlinge verbondenheid de nieuwsflits voor de testlocaties gestart."

 

chris_zanen_website_548

 

1. Waar deed je voor de coronacrisis?

"Na een bachelor geschiedenis ben ik doorgegaan met de opleiding communicatie en multimedia. Hierna ben ik aan de slag gegaan als content manager bij een artificial intelligence-bureau in Groningen. Ik overzag content en verhalen waarin ik de voordelen van algoritmes aan de buitenwereld uitlegde."

 

"Best leuk, maar in januari 2020 besloot ik verder te kijken. De reisafstand naar Groningen stond me steeds meer tegen. Verder wilde ik graag meer voor en met mensen werken. De arbeidsmarkt was nog goed en ik waagde de gok."

 

2. Wat doe je nu bij de GGD?

"Toen kwam corona en droogde de vacatures in mijn vakgebied op. Ik deed wat werk als zzp’er, tot de vacature voor swabber voorbijkwam. Leuk om te doen, en ik draag mijn steentje bij. Het leukste aan swabben is dat je veel verschillende mensen tegenkomt: van een grote bodybuilder die een ‘watje’ blijkt te zijn, een vrouw die al 10 jaar in de zorg werkt en heel angstig is voor het staafje (de swab) tot aan een meisje van 7 die het allemaal wel best vindt. Iedereen is anders."

 

"Sinds drie maanden ben ik senior in Wageningen. Ik test geen mensen meer, maar regel alles op locatie: het is meer event- en personeelsmanagement. Hierbij komt mijn communicatieachtergrond goed van pas. Heel belangrijk: we gaan voor een goede onderlinge sfeer."

 

3. Welke talenten komen jou van pas?

"Natuurlijk mijn communicatieskills, maar zeker ook mijn opleiding geschiedenis. Daarin leer je verbanden zien en herkennen. Dat doe ik nu zo’n beetje de hele dag. Verder heb ik veel horeca-ervaring. Dat komt ook van pas. Het omgaan met mensen en verschillende emoties. Een stukje gastheerschap, daar zorgen we ook voor op de testlocaties."

 

4. Wat blijft je bij aan het werk bij de GGD?

"Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan. Ik merk nu dat mijn ervaring en opleiding ook in andere werkvelden toegevoegde waarde heeft. Tijdens mijn werk zie ik veel communicatiekansen. Die kennis neem ik zeker mee. Daarnaast doe ik mooie werkervaring op."

 

5. Waar ga je doen als corona onder controle is?

"Corona en mijn werk hebben me aan het denken gezet. Na corona laat ik het allemaal rustig op mij afkomen. Ik wil weer het communicatievak in, maar in welke tak en in welke functie? Dat weet ik echt nog niet. Wat ik zeker geleerd heb: sfeer is belangrijk en ik werk graag met mensen."

 

Eerder in deze rubriek verschenen

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.