1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Wat te doen bij schade of noodsituaties door wateroverlast of storm?

De brandweer zorgt dat mens en dier in noodsituaties geholpen worden. Als het flink regent of stormt, ontvangt de meldkamer (1-1-2) vaak honderden telefoontjes van mensen die overlast ervaren of schade hebben. En ondanks dat omgevallen bomen en ondergelopen kelders heel vervelend zijn, gaat de brandweer eerst op situaties af die levensbedreigend zijn.

 

Welke melding de meeste prioriteit krijgt, bepaalt de centralist op de meldkamer. Maar wanneer bel je de brandweer, de gemeente of kun je zelf iets doen? In het kort:

Bel altijd 1-1-2 als er een dier of mens in gevaar is. Twijfel je over de situatie? Bel dan ook 1-1-2. De meldkamer bepaalt dan wat het risico is.

 

Is er geen mens of dier in gevaar? Kijk dan op de website van Brandweer Gelderland-Midden voor meer informatie. Daar staat ook wat je kunt doen bij wateroverlast bij eigen huis of op de openbare weg en wat je kunt doen als er stormschade is.

 

>> Lees hier verder

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.