1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Werkbezoek zorginstelling Pleyade

Vrijdag 18 december bezochten voorzitter Ahmed Marcouch en directeur Henk Bril de zorgverleners bij zorginstelling Pleyade. Ze bedankten hen en daarmee iedereen in andere verpleeghuizen voor hun inzet en zorg.

 

Marcouch: “Wij troffen verzorgers die in enkele weken een massa angst, verlies en dood op hun schouders tillen die de meeste mensen hun hele leven nauwelijks te dragen krijgen – afkloppen! Ik denk dat deze ervaring live-changing is voor iedereen die zich verveelt nu wegens gebrek aan winkels en vuurwerk.”  

 

werkbezoek_pleyade_2_494

  Midden regiovoorzitter Ahmed Marcouch en rechts directeur Henk Bril

 

“De samenwerking tussen de zorgcentra en verpleeghuizen in onze regio, daar oogsten wij in heel Nederland waardering voor”, vertelt Henk Bril, “Met als motto: samen op zoek naar de beste plek per patiënt.”  

 

Helpers melden zich uit de hele regio, van kappers tot scholieren en van huisvaders tot horecamedewerkers. Ze spraken de piepjonge verpleegkundige Andrea, die vanaf haar eerste werkdag meteen al dagelijks nieuwe mensen inwerkt. En met ICT-medewerkers die hier de maaltijd uitserveren. Vrijwilligers komen de ouderen op de been houden met muziek, dans en spelletjes; het blijkt voor hen vaak de opmaat naar een onverwachte loopbaanswitch.   

 

Marcouch: “Dus teleurgestelde feestvierders die zoeken naar roekeloos vermaak, wat vinden jullie hiervan? Ontmoet oude grootheden uit andere werelden, vraag naar hun foto’s, zoek hun levensverhalen, lees ze voor, denk aan je oma’s en opa’s, kom blijdschap brengen en goede moed halen. Een betere tweede kans om je te bewijzen bestaat nu nauwelijks!”

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.