1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

Recreatiegebied afgesloten

Op basis van de noodverordening heeft Ahmed Marcouch, voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, besloten om aantal locaties in de regio voor een deel of helemaal af te sluiten.

29 mei 2020

Lees verder


Hoe ga jij om met de coronamaatregelen?

We zijn benieuwd hoe het met je gaat. Doe mee aan ons onderzoek en help ons in de strijd tegen het coronavirus.

29 mei 2020ggd

Lees verder


Controles vervoer medewerkers VION

In opdracht van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland werden vanochtend rondom de Duitse grens, in Zevenaar, Velp, Scherpenzeel, Groenlo en Apeldoorn controles uitgevoerd op bedrijfsvoertuigen en busjes.

28 mei 2020vggm

Lees verder


Houd je woning koel

Tijdens de warme zomer van 2019 lukte het mensen niet altijd om hun woning koel te houden. Veel mensen ondervonden hinder en sliepen slechter. In het factsheet Hitte en Gezondheid vindt u de belangrijkste bevindingen van het onderzoek onder zevenduizend inwoners van Gelderland en Overijssel.

25 mei 2020vggm

Lees verder


Veiligheidsregio’s vragen minister om aanvullende bevoegdheden

De voorzitters van veiligheidsregio's Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland hebben samen met de GGD'en extra instrumenten nodig om bron- en contactonderzoek goed uit te kunnen voeren. Zij hebben minister De Jonge daar om gevraagd.

21 mei 2020

Lees verder


Patiënten zeer positief over ambulancezorg

Patiënten aan wie spoedeisende- en/of planbare ambulancezorg is verleend, waarderen deze zorg gemiddeld met een 9,1. Dit blijkt uit het tweede landelijke onderzoek van het Nivel naar ervaringen van patiënten met ambulancezorg.

18 mei 2020ambulance

Lees verder


GGD klaar voor uitgebreid testen en contactonderzoek

In juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet dan volgt bron- en contactonderzoek. Dit gaat naar verwachting om duizenden mensen. Ook GGD Gelderland-Midden zet extra professionals in om het bron- en contactonderzoek in de regio goed uit te voeren.

15 mei 2020ggd

Lees verder


De 1,5 meter maatschappij is een lastige opgave

Persoonlijke hygiënemaatregelen, zoals het niet meer geven van een hand, of het gebruik van papieren zakdoekjes zien de meeste Nederlanders niet als een probleem. Zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand bewaren en niet op bezoek bij 70-plussers zijn de lastigste opgaven, zeker op de lange termijn.

8 mei 2020ggd

Lees verder


GGD’en lanceren nieuwe website ggdsamengezond

Vandaag 7 mei lanceren de GGD Gelderland-Midden, GGD Noord- en Oost-Gelderland en GGD Gelderland-Zuid de website www.ggdsamengezond.nl. Op deze website staat betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Zo staat er nu informatie op over Covid 19.

7 mei 2020vggm

Lees verder


Tweede teststraat in Ede

Op woensdag 6 mei opent de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden een tweede teststraat bij bioscoop Pathé in Ede. Zorgprofessionals (buiten het ziekenhuispersoneel) met corona- klachten kunnen zich al enige tijd laten testen in de teststraat bij het Gelredome in Arnhem

5 mei 2020vggm

Lees verder


«« vorige | volgende »»

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.