1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Nieuwsarchief

GGD’en lanceren nieuwe website ggdsamengezond

Vandaag 7 mei lanceren de GGD Gelderland-Midden, GGD Noord- en Oost-Gelderland en GGD Gelderland-Zuid de website www.ggdsamengezond.nl. Op deze website staat betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Zo staat er nu informatie op over Covid 19.

7 mei 2020vggm

Lees verder


Tweede teststraat in Ede

Op woensdag 6 mei opent de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden een tweede teststraat bij bioscoop Pathé in Ede. Zorgprofessionals (buiten het ziekenhuispersoneel) met corona- klachten kunnen zich al enige tijd laten testen in de teststraat bij het Gelredome in Arnhem

5 mei 2020vggm

Lees verder


28 arbeidsmigranten uit Velp in isolatie door corona

Aan de Willemstraat in Velp is vrijdag 1 mei bij 28 arbeiders uit een wooncomplex voor arbeidsmigranten corona vastgesteld. De GGD Gelderland-Midden is direct na de eerste besmetting gestart met bron- en contactonderzoek. Besmette arbeiders gaan in isolatie op een schip aan de Nieuwe Havenweg te Arnhem

3 mei 2020crisis

Lees verder


Meer ruimte voor kinderen en jongeren

Op 29 april heeft de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, een nieuwe noodverordening bekend gemaakt. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die op 21 april zijn aangekondigd door de Rijksoverheid.

29 april 2020vggm

Lees verder


Meer kans longontsteking nabij geiten

Wie in een gebied woont met veel intensieve veehouderij, heeft meer kans op een longontsteking. Dat geldt vooral voor mensen die in de buurt van geitenhouderijen wonen. Dat blijkt uit onderzoek in plattelandsgemeenten in Utrecht, Gelderland en Overijssel.

24 april 2020

Lees verder


Vrijstelling voor uitvaarten en herdenkingsactiviteiten

Op 23 april heeft de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio twee vrijstellingen getekend op de geldende noodverordening.

23 april 2020

Lees verder


Openingstijden teststraat zorgpersoneel

GGD Gelderland-Midden heeft een teststraat in het supportershome van Vitesse bij het Gelredome in Arnhem. Zorgprofessionals kunnen via hun bedrijfsarts aangemeld worden voor de test.

23 april 2020

Lees verder


Maatregelen corona verlengd

De coronamaatregelen die het kabinet eerder bekend maakte, worden verlengd tot en met 19 mei. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Tot 1 september zijn alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht verboden.

23 april 2020vggm

Lees verder


Opvang dak- en thuislozen

Verslaafde dak- en thuislozen met coronaverschijnselen uit de regio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid kunnen voortaan terecht bij het Psychiatrische Afdeling Coronateam (PACt) in Nijmegen. De bij PACt betrokken partijen* en Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn dit overeengekomen.

14 april 2020ggd

Lees verder


Locaties: geen of beperkte toegang

Ahmed Marcouch heeft besloten een aantal locaties in de regio aan te wijzen die een beperkte toegang hebben of niet toegankelijk zijn.

10 april 2020vggm

Lees verder


«« vorige | volgende »»

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.