1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is een  hulp- en dienstverleningsorganisatie voor Brandweerzorg, Crisisbeheersing en Volksgezondheid (Ambulancezorg en Gemeentelijke GezondheidsDienst) voor de regio Gelderland-Midden.

 

Voor vijftien gemeenten

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden werkt voor vijftien gemeenten en hun inwoners. Dit zijn de gemeenten: Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. In dit gebied wonen ongeveer 670.000 inwoners.

Gelderland-Midden is een zeer gevarieerd gebied qua natuur en omgeving, maar ook qua inwoners. Zo kennen we de Veluwe met zijn prachitge bossen en heidegebieden, maar ook het rivierenlandschap met uiteraard de rivieren en uitgebreide landerijen met boerderijen. We hebben grootstedelijke gebieden als Arnhem en Ede. En ook kennen we kleinere dorpen met hechte gemeenschappen. Kortom een prachtig gebied om te wonen en te werken.

 

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.