1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

De directie

De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heeft een tweehoofdige directie: de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) Henk Bril en de Directeur Brandweer Anton Slofstra.

 

Anton Slofstra is sinds 1 november 2017 Directeur Brandweer en Regionaal Commandant. Hij was voor deze benoeming de laatste zeven jaar Regionaal Commandant Zuid-Holland Zuid. Voor Brandweer Nederland heeft hij een aantal portefeuilles onder zijn hoede of hoede gehad, waaronder Grootschalig en Specialistisch brandweeroptreden, Programmaraad Incidentbestrijding , Programmaraad Vakbekwaamheid en Kennis en stuurgroeplid Landelijke Meldkamerorganisatie. Ook was Slofstra als operationeel commandant bij USAR.NL uitgezonden na de aardbeving in Haïti (2010) en de orkaan Irma op St. Maarten (2017).

Henk Bril is sinds 1 september 2020 DPG. Hij heeft de GGD, Ambulancedienst, Veilig Thuis en de GHOR in zijn portefeuille. Hiervoor werkte Bril bij de politie, zowel regionaal als nationaal en internationaal. Hij leidde grote moordonderzoeken. En was onder meer betrokken bij het MH17-onderzoek en het verzamelen van inlichtingen over dreigend terrorisme in Nederland na de aanslagen in Parijs en Brussel. Bril heeft veel ervaring als crisismanager en met onderwerpen als forensische geneeskunde. Als politiechef had hij al bijzondere affiniteit voor de combinatie veiligheid, gezondheid en leefbaarheid.

 

anton_slofstra_600  portret_henk_bril_478
  Anton Slofstra                           Henk Bril

 

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.