1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Snelle inzet voorkomt uitbreiding

ARNHEM – Een voorbijganger meldde maandag 27 augustus om 09.20 uur dat er brand was in restaurant de Steenen Camer aan de Drielse Rijndijk in Arnhem. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het raam op de 1e verdieping en werd er opgeschaald naar “middelbrand”. Door binnen en van buiten het pand te blussen kon de brand worden beperkt tot het kantoor op de eerste verdieping en een stuk van de rietenkap boven het raam. De snelle en effectieve brandweerinzet voorkwam verdere uitbreiding naar de rietenkap. De brand was na drie kwartier geblust waarbij het restaurant geheel bleef behouden. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Het schadebedrag is nog niet bekend.

 

Doordat de kantoorruimte met o.a. gipsplaten geheel van de rietenkap was geďsoleerd- heeft de brand zich niet snel kunnen uitbreiden. De op de beneden verdieping gelegen spoelkeuken liep enige roet en waterschade op. De brandweer zette in totaal twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een tankauto in. De Arnhemse brandweermensen kregen assistentie van hun collega's uit Elst. De technische recherche doet onderzoek naar ontstaan van de brand.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.