1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Steeds meer commerciŽle sneltesten

Het gebruik van commerciële antigeen (snel)testen neemt snel toe. Het is erg belangrijk mensen met klachten te testen. Dat is de enige zekerheid om te weten of je corona hebt of niet. Niet alle testen die nu op de markt verschijnen zijn betrouwbaar.

 

Teststraat van de GGD

Zekerheid heb je in een teststraat van de GGD. Binnen 24 uur heb je een testafspraak en 24 uur later de uitslag. Afspreken kan via 0800-1202 of www.coronatest.nl. En blijf vooral thuis als klachten hebt. De GGD heeft verschillende teststraten. Lees meer over de XL- teststraten, L-teststraten en de snelteststraten.

 

Commerciële testen

Als klant is het moeilijk inschatten of een niet-GGD test betrouwbaar is. Informeer je zelf goed, onder meer via de website van de testaanbieder. Controleer of er een arts betrokken is. Heeft de test een CE-markering? Wordt hij door een zorgprofessional uitgevoerd?

 

Positieve testen moeten gemeld worden bij de GGD in verband met bron- en contactonderzoek. Maar ook om mee te tellen in de regionale cijfers. De vijf goedgekeurde sneltesten door het RIVM zijn:

 

  • Panbio COVID-10-Ag rapid test (Abbott)
  • BD Veritor COVID test (Becton Dickinson)
  • SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test (Roche)
  • Sofia SARS Antigen FIA (Quidel)
  • Standard F-Covid-19 Ag FIA (SD biosensor)

img_0609_640


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.