1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Thermometer seksuele gezondheid

Hoe is het gesteld met de seksuele gezondheid in Gelderland en Overijssel? Wat zijn de meest gestelde vragen over seksualiteit bij de 5 GGD’en in Oost­-Nederland? Welke soa's werden het meest gevonden? Dat is te vinden in de Thermometer Seksuele Gezondheid.

 

Het doel van de thermometer seksuele gezondheid is inzicht geven in de belangrijkste cijfers en trends van Seksueel Overdraagbare Aandoeningen en seksuele gezondheid in Nederland. Dit keer is er speciale aandacht voor de risicogroep jongeren.

 

risico_1162

 

Uit de cijfers van de centra seksuele gezondheid in Oost-Nederland blijkt namelijk dat jongeren onder de 20 jaar vaker een soa hebben dan jongeren tussen 20 en 25 jaar. Met het oog op de 'Wereld Kus Dag' op zaterdag 6 juli brengen de 5 GGD’en uit Gelderland en Overijssel deze uitkomst naar buiten. Reden: de ‘vrij veilig’-boodschap is voor jongeren onder de 20 extra belangrijk.

 

Veilige seks betekent niet dat je het beter bij een kus kunt houden, benadrukt projectcoördinator seksuele gezondheid voor Oost-Nederland, Rinske van der Bij. “Maar we zien wel dat we onze ‘vrij veilig’-voorlichting nog meer op de jongeren onder de 20 moeten richten.”

 

Bekijk hier de thermometer van 2018.

 

 

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.