1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Twee hoogwerkers ingezet bij het uit huis halen van een patiŽnt

LUNTEREN Ė De brandweer van Ede en Barneveld hebben maandag 10 december twee hoogwerkers ingezet om een patiŽnt uit de woning te halen. De inzet van een tweede hoogwerker bleek nodig, omdat de eerste hoogwerker tijdens de operatie met een technische storing te maken kreeg. De patiŽnt was gedurende de hele inzet stabiel en is na een inzet die langer duurde dan verwacht in stabiele toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Even na 16.00 uur werd de hoogwerker van Ede gealarmeerd om ambulancehulpverleners te ondersteunen bij het uit huis halen van een patiŽnt. De hoogwerker was rond 16.15 uur ter plaatse. Tijdens deze inzet kreeg de hoogwerker, om tegen 17.00 uur een technische storing waardoor de hoogwerker niet meer bruikbaar was en bleef staan in de stand waarop de storing optrad. Het was daardoor niet meer mogelijk om de patiŽnt verder door de lucht te vervoeren. Hierop is besloten om de dichtstbijzijnde hoogwerker te alarmeren. Na alarmering was de hoogwerker van Barneveld om 17.08 uur ter plaatse. Gevolg was wel dat de patiŽnt enige tijd in de buitenlucht op de hoogwerkers heeft gebivakkeerd. Gedurende deze tijd is de toestand van de patiŽnt nauwlettend in de gaten gehouden door het ambulancepersoneel en was de toestand stabiel. Om 17.47 uur lag de patiŽnt in de ambulance.

 

Nadat de patiŽnt veilig op de grond was afgezet, is deze naar het ziekenhuis vervoerd.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.