1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Uitslaande brand bij garagebedrijf

In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 augustus is van een garagebedrijf aan de Ambacht te Westervoort de werkplaats en enkele daarin gestalde personenauto’s uitgebrand. Het bijbehorende woonhuis alsmede een verbindingsgebouwtje hebben roet en waterschade opgelopen. Er was niemand in het pand aanwezig, er zijn geen gewonden gevallen. Het schadebedrag is nog niet bekend.

 

De politie kreeg om rond half drie een inbraakmelding en constateerde rook in het desbetreffende pand. Hierop rukte de brandweer van Arnhem uit naar het opgegeven adres. Bij aankomst sloegen de vlammen uit ramen en toegangsroldeuren. Direct werd er opgeschaald naar “middelbrand”. Een extra blusvoertuig, een ladderwagen en twee tankwagens met het nodige bluswater gingen ter plaatse. Door waterstralen in te zetten tussen de werkplaats en verbindingsgebouwtje kon uitbreiding worden voorkomen. Er hebben zich, vermoedelijk van spuitbussen, verscheidene explosies voorgedaan. Een gasfles met het brandbare gas acetyleen is door de brandweer uit de werkplaats gehaald en veiliggesteld. Na circa een uur werd het sein brandmeester gegeven. De nablussing duurde tot circa 06.00 uur.

 

Inbraaksystemen zijn vaak voorzien van brandmelddetectie. Onderzoek zal moeten uitwijzen of eerst het inbraakalarm of eerst de brandmeldinstallatie is afgegaan. De politie heeft de toegangswegen afgezet, zodat de brandweer hun werkzaamheden konden uitvoeren. De technische recherche van politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Een ambulance was uit voorzorg aanwezig. Er zijn 20 brandweermensen ingezet geweest.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.