1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Video: 6 tips voor veilige feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Ook dan moeten we ons aan de richtlijnen houden om elkaar niet het virus cadeau te doen. De GGD'en dragen aan deze boodschap bij met een animatie en 6 waardevolle tips: 

 Hoe vier je veilig de feestdagen tijdens de lockdown?

Tijdens kerst (24, 25 en 26 december) mag je maximaal drie mensen (boven de 13 jaar) ontvangen. Met oud- en nieuwjaar mag je maximaal twee mensen ontvangen (boven de 13 jaar). Dit kan uiteraard door het volgen van de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden van je gasten. Iedereen moet zich tijdens de feestdagen aan de regels houden. Ook als je geen klachten hebt en zelfs als je een negatieve testuitslag hebt ontvangen. Een testuitslag is namelijk een momentopname. Het geeft alleen aan dat je op het moment van afname geen corona had. Daarna kan je weer besmettelijk voor anderen zijn. 

6 tips om de feestdagen fijn en gezond te vieren

  • Doe ruim van te voren boodschappen. Kies  een rustig moment en ga alleen naar de winkel. Of support een lokale ondernemer en haal een feestmaal bij een restaurant in de buurt.
  • Vier de feestdagen thuis zo klein mogelijk. Kijk vooral naar wat wel kan en geniet van de kleine momenten. Wees creatief en gebruik digitale middelen om meer mensen samen te brengen.
  • Heb jij of heeft een van je huisgenoten klachten? Ontvang dan geen bezoek en laat je testen. Vraag bezoek met klachten niet te komen.
  • Verdeel de gasten over meerdere dagen.
  • Ontvang je bezoek? Zet de meubels dan vast klaar op 1,5 meter; aan tafel en in de zitkamer.
  • Denk aan je medemens. Geef tijdens de feestdagen extra warmte door. Stuur een kaartje, bel wat vaker met iemand die het moeilijk heeft of breng wat lekkers langs.

Klachten? Laat je testen

Testen met (milde) klachten is nog steeds belangrijk, ook tijdens de lockdown. De GGD neemt meer testen af dan ooit en ook tijdens de feestdagen staan we voor je klaar via coronatest.nl of 0800-1202.

 

De GGD wenst je heel fijne en vooral gezonde dagen toe!

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.