1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Arts in opleiding tot specialist

Praktijkleren bij GGD Gelderland-Midden

 

Jij hebt belangstelling om als aios een opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid te volgen? Jij bent op zoek naar een geschikte plek voor het praktijkdeel van je opleiding? Het lijkt jou leuk om ervaring op te doen in een dynamische omgeving met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid? Je bent bij ons op het juiste adres!

 

Wie zijn wij?

medische milieukundeWij zijn GGD Gelderland-Midden, gevestigd in Arnhem en actief voor 15 Gelderse gemeenten grofweg gelegen in een gebied tussen Nijkerk en Zevenaar. In ons verzorgingsgebied wonen ongeveer 650.000 mensen. Wij staan midden in de maatschappij met vele taken, verantwoordelijkheden en activiteiten op het terrein van de jeugdgezondheidszorg (0-18 jaar), de preventie en bestrijding van infectieziekten en op het snijvlak van milieu & gezondheid. Wij zijn ook actief in het grensgebied met Duitsland en stemmen regelmatig af met de Duitse collega’s in Euregio-verband. De GGD is dus een belangrijke speler in de publieke gezondheid!

 

Ons verzorgingsgebied is heel afwisselend. Naast stedelijk gebied hebben we het nodige platteland en naast bedrijvigheid en ruimte voor wonen hebben we ook veel natuur en recreatievoorzieningen. En dat betekent dat het werk heel afwisselend is. Bij ons doen we veel aan gezondheidspreventie, houden we ons bezig met fijnstofproblematiek langs snelwegen, inspecteren we kinderdagverblijven, doen we onderzoek naar de verspreiding en bestrijden we infectieziekten en staan jeugdartsen kinderen, jongeren en ouders/verzorgers met raad en daad terzijde op consultatiebureaus en scholen. Afijn, zo kunnen we nog wel even door gaan.

 

Praktijkopleiding

 

infectieziektenOnze GGD is door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) erkend als opleidingsinstelling en wel voor de profielen Jeugdgezondheidszorg (JGZ), Infectieziekte-bestrijding (IZB), Medische Milieukunde (MMK) en de 2e fase-opleidingen tot arts Maatschappij & Gezondheid. Dit houdt in dat wij voor deze opleidingen het praktijkdeel mogen verzorgen. Op dit moment hebben wij negen artsen in dienst die -naast het zijn van arts- tevens acteren als praktijkopleider. Allemaal beschikken zij over de voorgeschreven erkenning van de RGS. Daarnaast bieden wij jaarlijks meerdere opleidingsplaatsen aan. Dit is voor ons één van de manieren waarop wij invulling geven aan onze ambitie om een lerende organisatie te zijn!

 

Ons verzorgingsgebied is zo divers en heeft een dermate omvang, dat het voor 'AIOS' mogelijk is om in de volle omvang van de profielen relevante praktijkervaring op te doen. En het voorgaande wordt alleen nog maar meer versterkt door onze intensieve samenwerking met verschillende academische werkplaatsen - waarvan die van de MMK zelfs op onze hoofdlocatie in Arnhem is gevestigd!

 

Kortom, bij ons hoort ‘lerend werken’ of ‘werkend leren’ tot het bedrijfs-DNA. Wij zijn een betrokken en betrouwbare partner in opleidingsland. Hebben we jouw belangstelling gewekt? Mooi! Als je meer over ons en onze opleidingsmogelijkheden wilt weten, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

 

Meer informatie

 

Direct solliciteren

Hebben we jou kunnen overtuigen? Er zijn twee aanmeldingsrondes per jaar. Solliciteer online bij ArtsMG.nl.

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.