1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Publieke Gezondheid

 

Amublcane verpleegkundigeDe sector  Publieke Gezondheid voert de publieke gezondheidstaken uit voor 15 gemeenten die deelnemen in de gemeenschappelijke regeling Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Voor deze gemeenten zijn wij de gemeenschappelijke gezondheidsdienst (GGD).

 

De sector Publieke Gezondheid bestaat uit de volgende afdelingen:

 

De Wet publieke gezondheid beschrijft de verantwoordelijkheid van gemeenten voor de openbare gezondheidszorg. Op grond hiervan geeft de sector Publieke Gezondheid uitvoering aan preventieve zorg- en hulpverleningstaken voor specifieke doelgroepen en individuele burgers, evenals beleidsadvisering en -ondersteuning naar gemeenten, regie naar het veld van de lokale/regionale gezondheidszorg en monitoringzaken.

 

Daarnaast voert de sector taken uit op het terrein van ambulancezorg, meldkamer ambulance en Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Ook voor private opdrachtgevers voeren wij taken uit.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.