1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Jeugdgezondheidszorg

 

foto kinderenDe afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) stelt zich tot doel de gezondheid van kinderen en jongeren te bevorderen en heeft aandacht voor de lichamelijke, psycho-sociale en emotionele ontwikkeling.

 

Dit doet zij voornamelijk door collectieve gezondheidsonderzoeken op de scholen op 5-, 10- en 14-jarige leeftijd en door de inzet van vraaggerichte spreekuren door jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. De jeugdgezondheidszorg kenmerkt zich door intensieve samenwerking met derden. Zo participeren zij in samenwerkingverbanden en sluiten zij aan bij landelijke campagnes.

 

In het kader van de Wet Publieke Gezondheid is er een aantal taken ondergebracht binnen deze afdeling. Om deze taken zorgvuldig/kwalitatief uit te voeren werken er binnen de afdeling JGZ artsen maatschappij en gezondheid, basisartsen openbare gezondheid, sociaal verpleegkundigen, doktersassistenten, logopedisten en een physician assistant.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.